Wednesday, July 1, 2009

Cuti-Citi Malaysia (flash back)

1st May 2009-Labour Day. Hmmm short holiday but still to go somewhere since already promised with the kids... After long family 'meeting' (haha terpengaruh dengan keja di opis la ni) we decided to Pahang namely Frazer Hill then to Genting Highland... As usual, driving my old waja (panat ni, teda spare driver). Drive all the way dari Ipoh to Frazer Hill tru Kuala Kubu, Empangan Selangor. Lots of cars going up and down the hill-cuti kan?

Arrived at Frazer Hill a bit late. The whole small city of was full occupied-hotels and rumah2 penginapan all fully booked... Getting late, raining and too dangerous to drive down in heavily cloudy nite. last resort kena pigi tanya Rumah Persekutuan (Federal House-open for govt staff to booked only. Lucky the Rumah Persekutuan still got 1 room in a banglo available. Hadui selamat...
Gambar di depan banglo...
Round about Frazer Hill... The small town marker.
Then drive down tru Pahang this time. Laluan ke Pahang senyap sunyi. Not so many cars. Slowly drive passing by pekan Bentong before managed to get into the Karak hiway... fuhhh. From here drive up to Genting pula. Sampai2 saja, tu dia...alamk ramainya orang. The queueing line... perghhh sangat panjang! Have to wait for our turn for almost 1 hour before finally our turn come to ride the cabel car to the top...
Genting... Heaven for kids... (orang dewasa pun ba rupa2nya hehe)
Boleh pula mandu... tapi teda lesen ni huhu
Iskkk sejukkkkkk....

Wanna ride with me?
Jumping rodeos!
To be frank... sikit lagi saya muntah naik ni barang! %$&*^%(^%*&! cramp sudah perut sama tangan. My wife still can sembang2 with the young girl di sebelah dia? huhu
Turun naik kabel car dengan wife then ambil the kids and my brother & sister in law (budak2 ni study di Shah Alam lagi) pakai kereta... Masalah baru timbul pula. Mana ada hotel lagi? suma penuh sudah kan? Nasib baik got this nice indian guy offer his apartment for the night. Mahal juga la tapi berbaloi la... Nice place to stay for big family.
The next day blum abis lagi ni... naik lagi! This time let the kids and their aunt/uncle main puas2... laki bini diam2, jalan2 pastu ambil gambar..lupa bawak camera so suma pakai henpon jelah hehe
(Finally reveiled my beloved wife photo. Bukan namau kasi tunjuk tapi takut dia nda bagi... sudah dapat green light so okey sudah la...)
Balik time...sampai Ipoh malam sudah... tiring but worth it. Kasi puas hati ni budak2. So next trip? Ada plan sudah.... Thailand? Tinguk la nanti :)

4 comments:

Pirut said...

wah.. akhirnya tertingu muka 'sumandak' lam ko kan boss.. hehe.. bah, bila mau balik kampung ni?

HoneyBUZZin said...

Your wife is so lovely...my regards to her arr bro.
Itu 'budak' meh sini,....sia kasi 'cubit' siber..hehe

ReNo said...

Bro Pirut,
Hehe minta green lite dulu ba tu..keke ala bos ujung taun klu dapat cuti balik juga ni nanti..

Kakak HoneyB,
I will...ops men cubit siber ka? hehe to naughty this 2 kids ni...pening menjaga. niway thanks..

kukuanga said...

aramai gia ti gaman, mansau ansau. nampak happy juga ko pny kids. bah.. kasi tunda2 dulu yg korang pi thailand.. ni nasihat dari org KKM.. mcm teruk betul pula tu H1N1 tu sekarang..