Monday, December 29, 2008

Last entry for the year 2008...

X'mas is just over... and its mean my working days also getting nearer, huhu...

But its seems that lots of bitter sweet memories we been tru' in the year 2008 and that make me smiles sometimes... God knows why...

(Football match during X'mas at our very own Stadium Poropok... look at the background and try to make me forgot bout my kampung? pls la...)

Back to X'mas celebration, only one word, great!!! Being serounding by families and friends is one of the best things ever happened to me. Thanks God!

Would like to take this moment to wish you people out there, who ever, where ever you are; Happy New Year 2009, and pls forgive me for my mistakes...

Hope the year 2009 will full of blesses and happiness to us...

Monday, December 22, 2008

Merry X'mas & Happy New Year (up-dated)

MERRY CHRISTMAS & HAPPY NEW YEAR GUYS...

p/s: I'LL BE IN SABAH UNTIL 10TH JAN 2009...

24-27/12 : Enjoying the moments of X'mas at Kg Bayayat, Kota Belud & Kg Kibbas, Ranau...
28/12 : Re-Union of geng Pangaits at Donggongon Penampang...
30-31/12 : Mt. Kinabalu... Here I come again for the (?) times... hehe nda ingat berapa kali sudah!
1-4/1 : Program Magasu/Hunting with my 'hardcore uncle, bros and cousins'- Pitas
1-10/1 : Mansau-ansau - Kota Belud, Ranau, KK, KB, Ranau, KK (hmm belum tau ni) ++...
11/1 : Back to real life (no more 'mansau-ansau') - KL, Ipoh

Kerja, kerja, kerja....arghhhhhhh :P
p/s: Any suggestion for better activities can be forwarded to my e-mail tq

Sunday, December 21, 2008

Me & Bro Presen... (quick post)


Gambar di Paya Indah Wetland semalam... Thanks for the friendship bro...

Tuesday, December 16, 2008

Main Masak-masak?

Berapa lama sudah nda kuar pigi camping ni ah? hehe baru juga ba kan tapi ini cerita lain baini... Maksud saya jalan cerita dia lain sikit. Hmmm pukul 10 malam kami berkumpul di depan rumah. Hari tu jumaat dan sepatutnya acara main masak2 ni mula awal tp ujan ba..lagi pun kami ada game bola petang tu jadi tergendala la suma tapi tetap juga diteruskan sebab sudah diwar-warkan awal2. Lokasi memang cantik..bagus la ko punya spot ni Boboy...

Lokasi : Tepi Sungai 'Janari' Ulu Piah, Ipoh (10km dari Ipoh)
Tarikh : 12 Dec 2008 (sebenarnya 13 Dec sudah tu)
Masa : 10pm - 6am


Tuan2, saudara/i, cuba ingat sejak bila kali terakhir kaurang main2 ni peralatan camping macam ni ah? (00.10am)
Ni chef cook malam tu, si Rowell a.k.a Dadi (adik bungsu sy ni-barajal di UITM lg)
Geng 'Pangaits'... heheTimin, Adrian, Carlos sama Pst Roning...
Gini la keadaannya, saya kira 'pengarah' malam tersebut punya aktiviti hehe jadi mandur?
Menyibuk ja.. jadi tukang test makanan ja ni..hehe

Nah, asap jan cerita la kan? nama pun bbq ba... balik pukul 6am ngam2, memang mengantuk. Isk ari sabtu kan? nah, kana bawak wife saya pigi pasar lagi ni..iskk

Ramai juga geng2 lain yg tidak dapat datang mlm tu ba sebab pada keesokan hari durang akan ke Langkawi pada keesokan harinya... ba lain kali la ba kan?

Sunday, December 14, 2008

Malang...(Bad Day)

Its happened about a week ago but too lazy b to post it ere... have to recall it back..hmm its sunday and was invited to attend a pre-Xmas celebration at St Peter Church Ipoh... Rainny day and I thought it just like the other rainny days but then I later I realized that I was wrong! Since when Ipoh got flooded eh? Then its just happen! Ayak... my car 'drowned' after a hard struggle..hehe Tersadai....huhu sedeynya...
banjir kilat...
Now only showing biggggg smile ah..just now muka sekor2 pucat lesi durang ni.... takut anyut!
Isk, mo piara ikan keli dalam kereta la..orang belum buat lagi kan? huhuhu...
Con-rod piston bengkok.... sebengkok sy yg kena overhaul kereta dan setelah dicongak-congak, kena bayar RM2200.00! mati juga, mo balik kg sudah sy ni...huhu and lucky ada kancil lowered tu kan? nda la patah kaki sangat....Thanks God!
p/s: Air yang tenang jangan direda kalau kereta setakat waja... (Me ere' smiling ni) nge, nge,ngee

Monday, December 8, 2008

Asthma…

Do you have any idea what is Asthma? Asthma (AZ-ma) is a chronic (long-term) lung disease that inflames and narrows the airways. Asthma causes recurring periods of wheezing (a whistling sound when you breathe), chest tightness, shortness of breath, and coughing. The coughing often occurs at night or early in the morning. Asthma affects people of all ages, but it most often starts in childhood. In the United States, more than 22 million people are known to have asthma. Nearly 6 million of these people are children.

She is my daughter and she's only 4 years old... can you just imagine? But she's fine. If you can see, she's always smile during the whole treatment...
video
Video: She's taking the the treatment 'Inhaled corticosteroids'.

p/s: GBWU Kembeb!

KKR Ipoh 2008

23 August 2008
Venue: Harvest Time Century Church, Ipoh, Perak

Just pics, no words...










Thanks, GBU peeps...
p/s: Pre-Xmas celebration will be held at the same place this coming 14 Dec 2008... you are invited!

Tuesday, December 2, 2008

Cell Fellowship

Yesterday was actually a shock event for me... I received a call about 6pm inviting me to a 'Cell Group Fellowship' at Ulu Kinta. So I said, ya why not? not very far ba... Then my friends arrived. Calver, Johnney, Carlos and Pastor Roning as well. Well, it was organized by St. Peter Ipoh Church. First I thought 'ini makan2 ja kali ni' but then later I was informed that one of the students is leaving us back to Sabah very soon. Joseph just finish his study in Universiti Teknologi Petronas (UTP), Tronoh, Perak recently...Oh ya, kebanyakan diurang ni student lagi...

And the best part is the way of the Orang Asli family treated us especially Joseph... I'm very touched when they pray for his future... I can feel that they really mean it. And again, the foods was like heaven... banyak betul! Suma resepi ada...

All the best to you young man! may God be with you...

video

Here I attached some of the memorible moments of the occasion that I want to share with you.

P/S: Notice that Johnney 'Mr Body', look so funny when singing with action...kekeke bagagar gagar badan basar ko Asi! :P


P/S2: OMG! Tinguk, bnyk gila makanan...si Calver siap 'menggonggong' tulang lagi...

P/S3: (haha berapa banyak p/s la..) kami bukan terus balik, lepak di Bercham lagi, si Calver akan naik bas YOYO Ipoh ke KLIA pukul 3am, adik dia akan adakan kenduri kawin so alang2 lepak di kadai kupi dulu kijap...ow soo sleepy this, got to get up early tmrw lagi... so long my friend...jumpa di Sabah! (padahal hati jeles sudah :)

Monday, December 1, 2008

Sepanjang Jalan ii

Few words... Lots of photos to share... Me driving while Pian become the guide..well, he did falled asleep few times I guess... Me? keep on rollin' babe...
haha funny huh... willing to stop by and spend precious minutes just for the snap..huhu
Night scene at Taiping Lake Garden... Spooky but still can see the beauty...
Saw this reminder signboard at Selama while buying burger..haha makan lagi!
...and yes, once again we 'terbabas' to neighboring states... The following day, we came up ere' all the way from Selama just to taste the Hot Mee Soup of Haji Alang... thumbs up la..
Along the way from Selama to Lenggong and Gerik which is separated by the Bintang Hijau range... Only few small villages can be found ere'. Advise: make sure your car is in a very good condition... Pian, actually looking for 'goreng pisang'... Bedal jelah ape2 pun Yeop!
Kenape? Tak pecaye ke? yes... finally I've found 1. Tinggi ow... can you see the tips up there?
Photo again... serounding by green beauty...
Deer? hehe OOB anyone? or kinoring? :DBeautiful view again. Pls appreciate the green earth guys… Peace!

Sunday, November 30, 2008

Sepanjang Jalan (Intro)

Cerita out-station ni... Intro jelah, banyak sangat ceritanya. Lagi pSy drive kereta sendiri so bebaslah sikit melencong dan melancong..keke. Hari selasa bulan lepas (hehe yelah, bulan lepas la tu. kan sekarang bulan 12 sudah?) bergerak menuju destinasi (chewah) Kuala Gula, pastu ke Selama dan Daerah Gerik merupakan destinasi terakhir... Itu on-paper la...
Gambar kuil di sepanjang jalan dari Taiping ke Kuala Gula. Kena lalu jalan estate yang cantik dan rata penuh dengan sawit sepanjang jalan
Iskkk apa si Odu ni bikin? terkejut juga pada mulanya. Ni aktiviti petang diurang rupa2nya. Memancing ikan haruan dan keli yang memang banyak di sepanjang longkang di sini. Si Odu ni baru dapat seekor haruan ni... layan
Singgah Kuala Sepetang kejap. Hah ni mee udang Super yang pernah kuar di tv3 dulu tu. Memang rugi kalau nda rasa... sy terlepas cakap sama si Pian, 'isk rasa cam belum kanyang la Pian'... dia cakap balik, 'bos, banyak sudah tu, klu nda kanyang juga nafsu sudah nama dia tu..' selamba ja dia cakap..hehe terus sy diam2 ja..padan muka sy!
hehe sy pun berpikir lagi ni tadi..perlu ka kasi post ni pinggan kosong ni ah? hehe perlu kah ah? argh, kasi post jalah..keke



Singgah lagi di Taiping. Round Tasik yang terkenal itu dan berjumpa dengan kawan lama, tauke mercun (pengimport mercun dari China terbesar di Malaysia!) Ah Meng belanja pulak makan stik ayam pula di Hotel The Legend ni... huarghhhh kanyangnya. rasa macam mo tidur sini ja. Ada offer tapi kami teruskan perjalanan ke Selama (hehe alasan nda mo kasi susah kawan kunun).En. Pian kita ni sedang merenung hp sebab rindu baby dia. baru 2 bulan kaitu? Sian kami tidur di rumah rehat yang belum siap sepenuhnya di Selama. Belum ada furniture ba... Kotoh, sepa suruh mo jadi kuli gomen kan? hehe ba nnt sy sambung lagi banyak lagi cerita ni...

Tuesday, November 25, 2008

Out-Station again... (quick post)

Sepatutnya hari ni...hmmm dunno why. Too lazy to go but ordered to go by my boss so I think I have no 2nd option available... Till friday. And the worst (again, not sure) thing is that I have to drive my own car and dia bilang... ' nevermind, you claim la later...' Adui jadi kerita pejabat la pulak kerita sy ni...but from the positive side, siuk juga, not too official la lawatan sy ke daerah ni nnt kan? buli la curi2 pigi mana2...hehe (kuar tanduk ni, nda ba)


Till then, adios..

p/s: kamurang pernah naik pigi skull atau pernah jumpa ka this bus? sy sama si Leslie (anak buah betul2 ni) jumpa di Ipoh Town... Cute huh?

Saturday, November 22, 2008

Flying and Speeding...

Maybe I did mention earlier bout this. My wife leaving me (ops? rilex) bcoz her sister's wedding ceremony will be held at Kg Kibbas, Ranau on 22nd Nov. So as planned, last wednesday morning about 2am we off to Shah Alam, fetched my lil' bro and next to LCCT. Reach LCCT about 5am... (nah, mata ngantuk sudah ni) and right after she and ReNo Jr. take-off to KK, we start the engine once again (jam ngam2 pukul 6.55am). OMG! I have to reach Ipoh before 8.00am which is impossible! (or should I say almost impossible?)

Grumpy faced Lil' Sumandak. Sudahlah demam nda kana bawak balik kampung lagi. sedey tu dia...
ReNo Jr. also demam tapi muka happy sebab dia dapat balik...

Peace! I'm going to fly papa!

Pls fasten yr safety-belt! You won't believe this! we reached Ipoh ngam2 8.30am! All the way di hiway sy tekan miak dan purata kelajuan adalah 180km/hour! Tengok meter laju tu betul2. kelajuan masa ni (adik sy yg ambil) 190km/hour sudah. FYI, jarak dari LCCT ke Ipoh (petunjuk di hiway) adalah dalam 230km. Tu pun sempat berenti isi petrol di Sg. Buluh kejap. Means that I only take about 1 hour and 35 minutes to reach Ipoh from LCCT! Nuts? haha Gila! Whatever...
WARNING! Don't ever2 do this kama! lagi satu, kalau teda kawan tukang erase saman speed-trap, biar la lambat kan? Heh Feel proud with my Waja bikin separuh2 Gipun this! haha
BTW, suka diingatkan I have to be there in Ipoh that particular morning sebab kami ada latihan menembak dan sy (macam biasa) jadi head organizer. Malu la kalau peserta sampai dulu kan? TG, everything goes smooth dan malamnya saya tertidur seawal pukul 8pm sampai the next morning pukul 7am...

P/s: Berhati-hati Di Jalan Raya, Ingat Orang Tersayang! :D

Thursday, November 20, 2008

Saya, diurang dan urang putih...

Lama sudah nda menjenguk2 sini ni (Macam pernah guna sudah ayat ni...) hehe so banyak la sudah cerita sebenarnya... hmmm mula dengan apa ah? Okey la... last week, friendly game pun ada 2 kali (Borneon + Malaya) dan errr hmmm dua2 pun kami menang kaitew? Nda ingat... weekend? nah ini la yang sy mo kasi cerita ni...

Jumaat ada game lawan team Hospital Besar Ipoh...menang 4-2 kalau nda silap. Pastu malam teda la buat apa2 pun... resting time... tapi dalam pukul 10pm kawan saya si Ah Wai call. Dia ajak kuar pigi makan... sy ok saja, tapi sy minta dia dtg amik di rumah... dia cakap ok... hehe rezeki jangan ditolak, bala jangan dicari, kan?

Buat2 tekezut bila ada Toyota Alphard parking depan rumah..o c Ah Wai rupanya.. tauke besar ni. tahap millionaire juga la dia ni tp mmg x sumbung. Respect tul la sama dia ni... ok, off we go!

Lepas makan di Medan Ipoh, si Raibon plak SMS bagi tau diurang dengan geng2 urang putih 3 orang (memang sy kenal sudah sebab durang ni ikut main bola sekali) sedang 'minum malam' di Bercham... so tanya Ah Wai.. jom pigi singgah sana kejap? Ah Wai pun cakap jom saja... Oit? jam pukul 1.00 pagi sudah ni....Ini lah keadaannya bila urang putih yang separuh mabuk campur budak2 borneo yang juga sudah miring.. haha siap ada 2 butul 'langkau' durang bawak dari Swak... si Lee ni kena 'pukulan' sampai nakalapik o... Sip baik ada si Raymond jadi tukang urut kepala dia... hah masa sy sampai durang kira sudah abis minum laini...
Ah Wai, sy, Raymond, Jhonney, Raibon, Jim dan si Pok. saya ma si Ah Wai order makan banyak2 pastu makan sikit, ambil gambar ni, cabut! haha...
Jhonney, Jonathan, sy dan Raibon.Jonathan, sy dan Jacob - You guys are so great!

Iklan: Raymond suruh Adawin ambil gambar dia dengan rantai emas duit terpijak dia tu..hehe mahal tu geng!

Credit goes to Mr. Myanmar a.k.a Adawin.. pandai ko ngambil gambal geng!