Saturday, November 14, 2009

Lawatan Ke Kg Asli Sg. Tekam, Banding, Gerik, Perak

No detail story, just photos...enjoy... Mungkin sudah post tapi tidak detail. Sorry lupa tarikh program ni...
Susunan kereta seawal pukul 8 pagi bertolak dari HTSC, Ipoh... 8 biji kalau tidak silap...

...and story started! kereta abang Timin brake-down! ala small matter, tayar pecah... sempat si Jacky dan Calver posing yg nda tahan tu... Lepas makan di Gerik (thanks God the sponsored food!) terus ke Tasik Banding dan parking our vehicles... kena naik bot dan 4x4 ni...
Amazing... Pastor Hendry cakap "ada bot besar tunggu kamu di jeti banding... senang ja cam, ada bendera Sabah." Nah, betul2 besar oh bendera Sabah dia! boatman dia orang asli 2 orang...

Team ni boleh la berlagak... aweks2 semua kena naik hilux...haha (Carlos 69, Ps Roning, Jain DWNP, Abg Timin 2 Bgd, Bro Calver 69.

Saliman 69, Balin 69, ReNo Kadamaian....

Zaman susah pun bermula... kena tolak bot disebabkan sungai yg makin surut...hadei

Pantang nampak kamera angkat tangan... haha sudah kurang ni...yg lain2 pelan2 berjalan (bukan berenang) di belakang..hehe

Full pakej ni lawatan... cukup mengujakan... sambutan diluar jangkaan... banyak cerita lagi ni....
makan2, malam yg panjang.... macam2 lagi.... lain kali kena dtg lagi.. begitu la kesimpulan saya...
Thanks to all HTSC Ipoh yang terlibat menjayakan program out-reach ini. Kepada Pastor Hendry and family, penduduk Sg Tekam yg sangat mesra - God bless you guys! lain kali kami bawak full team supaya boleh main bola! main takraw memang la kami kalah kan Bro Calver? haha....

4 comments:

PirutPhotography said...

wah.. best oo boss.. ging 69 kah semua ni? hhee... semua orang tagap dan encem2.. hehe

akrimi said...

blog walking..=)

loss Carlgeno said...

teringat kembali zaman ni...rancak..meriah.....

ReNo said...

Pirut, mmg dorg la ni bro..
Akrimi, hmmmm limpas la.. hehe
Loss, Bila mau mula balik? ko sudah berdua ni susah sudah la.. hehe