Sunday, January 11, 2009

Semua Baik! (1st entry '09)

I'm back to work today... And its feel so sad when we turn back our head and see those who really love you especially yr parents and brothers behind waving their hands with the bitter smiles... huhu

Anyway, that how its goes, back to life & reality. Face it! hehe saja mo kasi semangat ba ni... Ow actually, this entry is more to summary of my daily routine during holiday at kampung...

Why 'Semua Baik' (Everything's Okey)? Know what, this is a song sung by Wawan Yap and its really blessing me. Spend sometimes to listen to this song dude... So hopefully year 2009 will full with joy, happiness and bless!

The 1Borneo.... Akhirnya berjaya melenguhkan kaki sendiri di sini... (half-day)
Fantastic view! gambar anak-anak saya main pasir di Pantai Tg. Aru (2 days)
Tree Houses - dulu dikenali sebagai Hotel Perkasa... memang cantik! (1 pagi yang indah)
Pemandangan dan mandi sungai di Kadamaian...
Pertama kali naik Kinabalu... (err ayat belum abis ni) dengan ketinggian 4095.2M. Hehe dulu-dulu punya ketinggian 4101.5 ba klu saya tidak silap kan?...
Ba akan ada cerita lengkap kemudian...

p/s: Untuk makluman, semua gambar diambil menggunakan kamera hp Nokia 6500 sahaja...

16 comments:

GregChai said...

foto no. 1 nice la bro, pandai ko atur your kids ngam-ngam the petals kan.

and the water di sungai Kedamaian cantik la bersih oh, ni mesti mau melawat ni

Mell_f said...

Nah,selamat bekerja :)

presen said...

bro u naik gunung..terbang ka atau guna kaki?? sebab ada simbol superman kat kepala tu! hahaha

presen said...

wa mmg best la bro foto2 tu... bila ada peluang nanti sy pun akn ke sana jg!!

BuDakHutaN said...

wah...sungai kedamaian tu mana aa ongkol? macam best wooo... bulih mandimandi ka sana?

naik gunung? huhuhu....lama sudah tia naik neh... best wooo

Wel^Beiolman said...

ya..d mana tu sungai...macam siok mau mandi..dalam n bersih air dia kan..tp mcm bayaya jg tu...

1st time naik gunung? betul ba reno.haha..

SciaS said...

uihh lama juga ko bercuti :)

itu 'house tree' bah..di mana tu?

cantik itu awan di tg aru..pandai ko tangkap gambar time dia cantik hehehe

kuai said...

Akhirnya terlepas dendam ko kan papa reno? sa tau ko banyak gambar makanan juga ni!!!! hahaha.... banyak tempat ko lawat ni kali... Gunung, Perkasa, sungai kedamaian, pantai lagi... waaaaa ogumu no kopio...

bah selamat berkerja kembali dana Happy New Year!! lum terlewat lagi bah kan.. :D
GBu!

ReNo said...

Greg bro, suma kebetulan ja tu...pakai kamera hp ni.. kadamaian tu di kg sy sama si Gidong ni bro...mesti lawat..

Mell, tq

Presen, haha u pun kena dtg sana la bro...

BudakHutan, di kampung Bayayat KB ba tu...Naik gunung? ba bila lagi...

Wel, datang kg sy sama si Gidong..nda bahaya tu, ikan ja banyak..buaya teda..hehe

SciaS, thanks.. tu tree house tu sana Perkasa Kundasang ba tu...

Kuai, ya sy betul2 berabis berjalan ow Kuai... bwk anak2 dgn mama durg bejalan mcm pelancong di tmpt sdri hehe.

Thanks every1 for the wishes..

kukuanga said...

hi Reno!
bah.. welcome back to real life.. cuti yg sgt best hjg taun kan?

saw u n ur gf(lovely wife) d tamu ranau (1/1/2009). u were bz talkin... malas mau menyampuk

Gallivanter said...

That hotel looks relaxing! :-)

Gallivanter
http://www.danielfranklingomez.com

ReNo said...

Adui Kakak Kukuanga, smpi hati ko nda tegur ku ah... kami duarang ja dating di tangah2 tamu tu kan? hehe len kali tegur ja ba...berdusa tau nda menegur kawan2hehe

Gallivanter, formerly known as PERKASA hotel Kundasang tu geng...

Kengkaru Kong said...

adei...tebalik ko punya head cover tu ReNo... hehe superman jadik Suparman.. haha..best woo cuti cuti

kukuanga said...

kureng ko reno! manggil aku kakak! hahahhahah! iya...iya... nanti lain kali, sy pigi mengur (pastu, ko buat donno kan)

anyway... good to have you backe here..have a blessed weekends ya..

tapayas said...

ee..lama inda p melawat c ni blog ko sipag, aik..bila ko naik gunung tu, tia nampak pun ko limpas....

ReNo said...

Kong..hehe tau juga tu..singaja ba mo kasi panjang tu snow-cap baitu..hehe pa cerita ko bro?

Cigu kukuanga, sabar ja la ko..hehe ya ba kan...nnt len kali la klu ada masa kita bertegur2 ah..

Sipag tapayas..hehe tulaitu, sy ada pengecualian cukai tol ba, tu yg limpas nda kana tahan tu. ko pun nda perasan..hehe