Tuesday, August 12, 2008

Jalan-jalan: Terengganu

Up-date, up-date, up-date... Ok, last weekend we went to Terengganu for 'air eating' @ makan angin (hehe). It was organized by our Sport Club and was held from 8 to 10 August. Few pics 'ere to tell the whole story how it goes... macam biasa..backpacker.

Musim ujan di ganu ni..balik2 demam...deman kopok lekor? heh
The famous 'Pasar Payang'..hampir suma ada sini, dari batik sampai kopok lekor..hehe tapi mengecewakan, satu pun tidak tersangkut di hati...cess
Credit goes to ReNo's Jrs... memang lasak...

Group photo... ni suma bukan kaki shopping.
Right after the football friendly match...lapar ni? mana nasik ni?
Group photo with Tganu's staffs...
Ceria diawal perjalanan balik...
jauh kan, kan, kan? semua sudah tumbang...Ingatkan sudah habis, sampai Ipoh pagi2 buta tu suma ajak minum kopi di kedai mamak Pesanjung lagi...adei...
Lots more places been visited but tidak ingat la, Masjid Terapung, Taman Tamadun Islam, Besut, Kuala Berang dan mcm2 lagi...most of the time saya berhibernasi, kumpul tenaga mo men bola... Overall, well organized but bit too much of kopok lekor dan bikin berat tu bas haha...tu yg bikin demam kali tu kan? Congratulation to our Sport Club especially to Mr. Chairman...hehe saya la tu..minta puji ni... jan kamurang marah ah... Next trip to Kedah, very soon... 'Mior, bile nak wat ni?'

22 comments:

Mell said...

Punya lawa daughter ko reno. Cumilllllllllllllllllllllll.

Andrik McVean said...

reno...anak2 ko macam ko...handsume...tapi mana wife ko? takkan ko jalan2 inda mau isteri ko ikut?

ReNo said...

mell, aik ada sy cakap anak sy ka pulak tu? hehe kantoi la pulak...tq mell, sy pun mo cakap..er ko bukan ada anak lg kan? err ko pun lawa jugak! khakhakha...

Andrik, Ko pun ensom ba...serius ni..uii bukan apa dia bilang dia elegik kamera? is,is,is...

Ned said...

hahaha... c reno kadapatan ada anak kaitu? huhuu

berpuji2 kamu sini ah?..hehehe... barulah.

best journey kamu sini ni..iya, agree c reno memang encemboi...

sweetie~ said...

reno buli bagi saya satu yg comel begitu ka? hahaha

ReNo said...

ui jan sesekali ko memuji sy yg sudah berpunya ni Ned..hehe korang ni la yg mo kena kasi naik saham ni..buli sy tumpang kasi abis nasik time kawin nnt. Ko sama si Andrik ada 2 persamaan sbnrnya. satu: dua2 pun ensom (tp ndatau ada awek sdh ka belum, opss si andrik ada sudah tu hehe) kedua: dua2 pun belum kawin..ba bila lagi kamurang ni? capat! bikin jr kamu plak..hehe

Adei Sweetie, setianya ko...terharu tul sy ow..huhu (is, mana sudah saputangan sy tu? kin lap ingus ni) baya tu sweetie, takut sy ni kawin bnyk2, mahal ba vegra..hehe

urang ranau said...

cumil nya anak2 ko reno, geram sia..

ReNo said...

Uii bini sy urang ranau juga...opss i mean dia urang dari ranau juga...*baya ayat ni* hehe. Jan ko risau, ko akan ada anak2 yg cumil2 jg nnt urangranau...secumil ko..heh

urang ranau said...

tima kasih reno..tenkiu..tp klu inda cumil pun nda apa..sia terima seadanya. hmm tp yg susah ni di mana mo cari bapa nya ah???sajes sikit??

Mell said...

Asal org sabah la mimang cantik,cun,bergaya,seksi, mengancam,berkaliber dan byk lagi.

Org yg berasal dari Ranau pun mmg lawa2 ba suma..Ko tgk la wife ko, saya sama si joy *kalau ada lagi org dr ranau sila tambah list ini* kekekeke..

Skg,reno juniors lagi femes dari daddy dia, tu la tlampau cumil. heh :p

ReNo said...

urangranau, jan ko risau yg tu. Tuhan punya urusan tu dan mesti dia kasi ko yg terbaik, anak2 cumil sama laki yang..mangkali mcm senarai si mell tu tapi jan ko kasi tentu muka cam si tom kurus sudah la..susah sikit la mo dapat..tp yalah, yg terbaik itu tetap ada...harap2

mell, 'urg yg berasal dari ranau mmg lawa2...' hehe mentang2 ko pun asal sana ah...yalah ba tu. ndapa ba mell, sy pun tua2 sudah ni, kasi can urg muda2 pulak..heh mcm pernah ku dengar ayat ini...

eedany said...

wah enjoy kamurang ar...

nanti bawa sia juga ar... jgn lupa tau...

:p

SciaS said...

it's been always my dream to 'air-eating' at Terengganu..tapi sampai sekarang belum kesampaian

one day! i MUST go hehehe

siok korang ahhh...jalang2 makang anging :lol:

ReNo said...

eeee eedany pun la sini..hehe eedany lam ko nda masuk sini kebun sayur sy ah...ok len kali sy bawak gambar ko la..hehe

SciaS yah, kami semua seronot makang anging sambil jalang2. tapi letih la sebab di buat pada ujun munggu saja...laing kali kena buat lama2 sikit baru siuk barangkali kan? aiii klu mo dtg skg musim 'tahun melawat Ganu' la ni...datang jangan tak datang...perlu khidmat guide? jan risau...kan sy ada? :Pue

SciaS said...

betul ka tu Reno ko volunteer jadi guide?? mcm tidak pisaya saya tau hehehe..

saya pigi sama wife ko lah..dia mesti terror shopping kan kan kan

ReNo said...

SciaS, jan gitu ba...sy pun mo berajal menshoppingkan diri juga ni..hehe buli ba klu ko...

Kengkaru Kong said...

brapa banyak ko soping ni ReNo? Paling2 ko soping makanan kerupok ja sana Payang Market kan?

ReNo said...

Kong, sy mana gia minat bershoping2 ni. layan durg ja sy ni. ya betul2 kopok lekor ja sy beli ow..hehe

tolundus said...

mmg ensom2cantik2 ni bibit dr ranau kio, anak2 sy pun eheeem.. bibit ranau jg :)

ReNo said...

ui tolundus? ko sudah ada anak ka plak? adei nda pula saya tau? hehe yalabah tu, bibit2 ranau labah suma tu ensom2 dan lawa2 tu..hehe jadi ko pun secara otomatiknya masuk kategori lawa2 juga kan?

tolundus said...

eheeem.. "see the leg" la muehehee kim kiz ngan anak2 ko yg cute tu :)

ReNo said...

dei tolundus, si do leg! haha ba kiss saja ko kirim? kirim la kuih2 ka, duit ka..baru senang hati sy kasi sampai ma durg..hehe