Tuesday, December 2, 2008

Cell Fellowship

Yesterday was actually a shock event for me... I received a call about 6pm inviting me to a 'Cell Group Fellowship' at Ulu Kinta. So I said, ya why not? not very far ba... Then my friends arrived. Calver, Johnney, Carlos and Pastor Roning as well. Well, it was organized by St. Peter Ipoh Church. First I thought 'ini makan2 ja kali ni' but then later I was informed that one of the students is leaving us back to Sabah very soon. Joseph just finish his study in Universiti Teknologi Petronas (UTP), Tronoh, Perak recently...Oh ya, kebanyakan diurang ni student lagi...

And the best part is the way of the Orang Asli family treated us especially Joseph... I'm very touched when they pray for his future... I can feel that they really mean it. And again, the foods was like heaven... banyak betul! Suma resepi ada...

All the best to you young man! may God be with you...

video

Here I attached some of the memorible moments of the occasion that I want to share with you.

P/S: Notice that Johnney 'Mr Body', look so funny when singing with action...kekeke bagagar gagar badan basar ko Asi! :P


P/S2: OMG! Tinguk, bnyk gila makanan...si Calver siap 'menggonggong' tulang lagi...

P/S3: (haha berapa banyak p/s la..) kami bukan terus balik, lepak di Bercham lagi, si Calver akan naik bas YOYO Ipoh ke KLIA pukul 3am, adik dia akan adakan kenduri kawin so alang2 lepak di kadai kupi dulu kijap...ow soo sleepy this, got to get up early tmrw lagi... so long my friend...jumpa di Sabah! (padahal hati jeles sudah :)

7 comments:

Beck the BandagedKnees said...

hey i lov the community.. ^_^ hmm i can sense a tight relationship in there.. ^_^ ok laa baaitu.. i juz couldnt finish the video.. hehe.. ^_^"" but yup its cool.. im serious.. love the scene.. n lov the celebration the gathering aswell.. hhehehe.. ^_^" betul2 enjoy laa kan ur friend nyanyi smbil ter dance dia sna.. hehee.. ^_^

ty for the video reno! :D

kuai said...

ades... ada pucuk ubi juga ka tu papa reno? banyak tul mknan oo.. puas! hahahaha

Nah Kadapatan inda buat action/nyanyi.. sibuk ambik video ja... khekhe.. siok bah tu lagu!!

kukuanga said...

si bella mau kawin sudah kah pula? dulu, bapa si calver pernah serve di church sy as a pastor. masa dorang si opo kecil2 lagi...

bagusnya ada cell group macam ni. sy di Kuching belum lagi stick sama mana2 church...dei...

bukan jiwang bah post d blog sy tu Reno. terjiwang sb sy baca buku yg sgt sedih...

ReNo said...

Beck, ya ba sebab mmg durg ni ko tau, there's something that unexplainable ba bout their feeling towards our borneon people...Tapi durang mmg sporting abis la... n yr welcome Beck..tq

Kuai ko ni kan..hehe sia pasik2 telingo ko sana nnt ah. ko paham2 jalah, meng'escapekan diri baitu sebenarnya..hehe kadapatan sy oleh ko ow nda buat action... :) respect la Kuai...

Sigu...ya tulah sy dengar2, klu ko mo kontek si Calver buli jg ba. nnt sy bagi. Psl church, kami sini pun join church BM service ja ni...since Pastor dia urang kita, so suma pun cam sana juga la. siuk mcm di kg juga.
p/s: hehe jiwang sebab buku sedey ka, sedey sebab buku jiwang? (iskk sy plak yg pening ni cikgu..)

HoneyBUZZin said...

Wa...cepat suda pasang itu X'mas tree....sa mao beli satu la ini tahun...
Nice sharing brader..it was such a blessing to be with God's people.
The Joy of the Lord is our strength!GBU

GregChai said...

best kalu sudah bekumpul kan.

lebih-lebih lagi kalu jauh dari tampat sendiri

ReNo said...

Honey, tq sis...ya its almost Xmas, can feel the spirit on the air odi this kan? GBU too

Greg tauke, banar tu bro...suma sudah jadi brothers and sisters. Tidak la lonely sangat di perantauan ini..