Tuesday, December 16, 2008

Main Masak-masak?

Berapa lama sudah nda kuar pigi camping ni ah? hehe baru juga ba kan tapi ini cerita lain baini... Maksud saya jalan cerita dia lain sikit. Hmmm pukul 10 malam kami berkumpul di depan rumah. Hari tu jumaat dan sepatutnya acara main masak2 ni mula awal tp ujan ba..lagi pun kami ada game bola petang tu jadi tergendala la suma tapi tetap juga diteruskan sebab sudah diwar-warkan awal2. Lokasi memang cantik..bagus la ko punya spot ni Boboy...

Lokasi : Tepi Sungai 'Janari' Ulu Piah, Ipoh (10km dari Ipoh)
Tarikh : 12 Dec 2008 (sebenarnya 13 Dec sudah tu)
Masa : 10pm - 6am


Tuan2, saudara/i, cuba ingat sejak bila kali terakhir kaurang main2 ni peralatan camping macam ni ah? (00.10am)
Ni chef cook malam tu, si Rowell a.k.a Dadi (adik bungsu sy ni-barajal di UITM lg)
Geng 'Pangaits'... heheTimin, Adrian, Carlos sama Pst Roning...
Gini la keadaannya, saya kira 'pengarah' malam tersebut punya aktiviti hehe jadi mandur?
Menyibuk ja.. jadi tukang test makanan ja ni..hehe

Nah, asap jan cerita la kan? nama pun bbq ba... balik pukul 6am ngam2, memang mengantuk. Isk ari sabtu kan? nah, kana bawak wife saya pigi pasar lagi ni..iskk

Ramai juga geng2 lain yg tidak dapat datang mlm tu ba sebab pada keesokan hari durang akan ke Langkawi pada keesokan harinya... ba lain kali la ba kan?

17 comments:

HoneyBUZZin said...

tia ingat brapa lama tia main masak-masak..BBQ selalu jugala...tapi best la bersama kawan2...klu ada gitar lagi bagus...

Wel^Beiolman said...

wah reno..sia suka ni aktiviti o...selalu mcm ni kalu ikut uncle d kg p memburu p kebun..kalu mlm p memancing la..paling last mcm ni sini penang 6 thn lepas ka..mancing d laut..bawa lekur minum..memancing..memanggang..stay sampai pg....kana hujan lg belarian p betapuk d bwah pokok..kesejukan semua..haha..siok eh..

buli tahan adik bungsu..ensem2 jg mcm abg dia..hehe..

kukuanga said...

hahaha! lama x buat BBQ ooo... ni New year eve mesti buat, mau paksa my dad buat..(malas tu drg memanggang... sakit mata kena asap kunun)

BuDakHutaN said...

adei...lama sudah sia tia becamping neh... paling last pun time jadik pengakap masa skul dulu..ades...

erm..mau buat juga lah program ni mcm nanti...
best bah gini ni...
tapi kalau bbq maca mraya ari tu ada buat... hahaha

best ooo kamurang

Mell_f said...

Yieeee,best. Kau patut bersyukur ada kawan2 yg sama minat mcm ko oo..Sy jelos.

p/s kirim salam persahabatan sama adik kau aa. haha

ReNo said...

Honey, ya mmg siuk bila bkumpul dgn kwn2 men masak2 ow kadang2 kan?

Ui si wel, ko ada pula kenangan main kejar2 di bawah pukuk..hehe sini ni budak2 ni rajin ba bikin aktiviti mcm ni...

Sigu kukuanga, nah kan, kana buat, jan tidak buat..keke

BudakHutan, kadang2 ja ni, bukan selalu pun jua tapi mmg best la...siap ada sungai lg tu...

mell, ya mmg selalu bersyukur ni..durg pun suma rindu mo balik kg mangkali ba itu..hehe
p/s: Adik sy ni pemalu kunun..hehe tp nnt sy kasi sampai...

kuai said...

ekk... apa yang kamu lugu tu papa reno? mcm sedap.. mimang pun sedap tu kan (slang c Othoe SuriaFM nih)..

ngam2 12.30 pm ni sa tingu makanan.. peperangan tu dp perut sa.. hehehe

bah sa pun mau krirm salam persahabatan sama adik ko yang hensom tuh (tapi abang tatap maintain bah.. LOL).. sa pun pemalu bah.. bilang ah.. wakakaka..

ReNo said...

Kuai, atukoi kada kama, baks moti lo...asadap tomod...hehe ba ongoi nogi akan kama...

Om ba sundan ku yau la...hehe

Kengkaru Kong said...

oit..membakar dalam utan...sa bagitau renjer nanti ! baik ko pass pass kasi sa sikit luguhon kamurang tu...sapat~!

Welzan said...

Hehe..Reno, siok kmurang main masak2 ni...buli join ka len kali?hehehe...nah, new yr mesti mo buat ni..countdown2 2009..harap2 nda hujan kan...hehe

Ornest said...

Tu Tatoo bah yg mahal tu Bro :D Enjoy kamurang ah.. Teringin jg mau join walaupun sya ndak brapa suka outdoor pya aktivitas.. Sya pya adik pun kirim salam sm adik ko.. macam mana ni? :D

sweetie~ said...

wah si carlos la paling tough body...hahaha

ReNo said...

Kong, jan ko kastau renjer ah...nnt sy kc kirim ni linuguh sama ko sana nnt..hehe err ko try meluguh sana?

Welz, BBKK...buli ka ko dtg sini? hehe buat masa countdown, jan ko nda buat ah...isk nda ujan time tu, ko check sama bomoh ujan la..keke

Ornest, tatoo murah baitu hehe ndaba bro, tp siuk ni klu bikin sama ahli kuarga ba..Isk ko pun kim salam? isk jan bro, baya ko ni...hehe

Sweetie, ayaa...sampai hati ko meng'ignore sy yg miskin dan macho ni ah? hehe

GregChai said...

Bro, ni yang paling best main masak-masak :) siapa la yang kunu paling best punya chef? :)

†bandaged-knee† †Broken-Medusa† said...

-_-"" waaaaa.. sa gila camping.. :( arghh!! reno ko bikin sa jeles!! hahah!!..

btw.. dui.. -_-"" thats the 1st thing in my mind b4 i die.. lol CAMPINGGG!! O_O"" hmmm..

O_o"" its a guys nite..? :P hmm.. nice! :D

Ornest said...

Sya pya adik bah sya bilang tu bro hahaha :D Ko silap baca lagi ah hehehe

ReNo said...

Greg aka tauke, klu sy bilang sy punya paling best mesti korang suma nda pecaya sbb durg mlm tu pun nda pecayasbb mmg nda sedap..hehe sy nda buli jd chef la..

Beck, hehe len kali ko join la. Nda kisah, sapa2 pun buli ikut ba...

Ornest bro..hehe sy silap kaitu?..ngam laitu, sy s7 saja ni bro