Sunday, December 14, 2008

Malang...(Bad Day)

Its happened about a week ago but too lazy b to post it ere... have to recall it back..hmm its sunday and was invited to attend a pre-Xmas celebration at St Peter Church Ipoh... Rainny day and I thought it just like the other rainny days but then I later I realized that I was wrong! Since when Ipoh got flooded eh? Then its just happen! Ayak... my car 'drowned' after a hard struggle..hehe Tersadai....huhu sedeynya...
banjir kilat...
Now only showing biggggg smile ah..just now muka sekor2 pucat lesi durang ni.... takut anyut!
Isk, mo piara ikan keli dalam kereta la..orang belum buat lagi kan? huhuhu...
Con-rod piston bengkok.... sebengkok sy yg kena overhaul kereta dan setelah dicongak-congak, kena bayar RM2200.00! mati juga, mo balik kg sudah sy ni...huhu and lucky ada kancil lowered tu kan? nda la patah kaki sangat....Thanks God!
p/s: Air yang tenang jangan direda kalau kereta setakat waja... (Me ere' smiling ni) nge, nge,ngee

15 comments:

Welzan said...

alala Reno,
kesian kamurang sana...ko pny waja lagi kan 'drowned'...dui buli banjir juga tu jln sana...

Mell_f said...

Adui,kalau waja sd begitu,apa lagi saga..alalalala..paning2. kau pasrah seja la reno,apa yg berlaku pasti ada hikmah di sebaliknya.

p/s how's family?

ReNo said...

welz, hehe nasib baik kerita ja o kan? nasib baik bukan urg...ndapa ba ramai kwn2 dtg tolong kami mlm tu...actually konvoi ba kami tu 4 bijik kereta... sudah nasib badan la kenen kan? pa buli buat..

mell f, sy pening ko pun pening juga? alala tapi betul tu, mangkali ada hikmah disebaliknya. Mo siap sudah kerita sy tu. sudah test pick-up..hehe macam baru kuar kilang pulak power dia, tp miskin la sdh ni...ow thanks. Family sihat semuanya... :P

p/s: Waa ko pakai saga BLM ka mell? (hehe teka ja ni)

cLaiRe Bennet said...

alala....teruk sda tu kalau kna masuk air..siann..nda pa..nda pa...hehe

uishh si mell pakai saga blm ka? mesti mo naik ni nti di sabah..ekeke

kuai said...

ades.... kasian papa sa... ,uli nogi kampung om... nga yang ponting... ko selamat kio...

sumonong-sonong hino sompogunan kio..

bah merry christmas.. :)

GregChai said...

bro, tu waja ada satu box di bawah kan, kalu tu pun kana air buli-buli juga harga dia tu

ReNo said...

claire anak si bennet, hehe kadapatan si mell punya kerita kan? hehe kerita sy kana antar full overhaul..skg bagus mcm baru sudah di kunun... :D

Kuai, Ya ba kan? hehe kirim salam kanto dit tayam-ayam hino kg nu..hehe o ya, Merry Xmas (mokibalanja tangaanak ku mee sup KB kaka)

Greg bro, ya bah..ECU dia nasib baik nda kana..perghhh klu x...hmmm matai...

Gallivanter said...

OMG! Mahal! Sorry to hear!

Gallivanter
http://www.danielfranklingomez.com

ReNo said...

gallivanter, no worry bro..rilex ja. pa buli buat kan? thanks bro...

Wel^Beiolman said...

lain kali ko bawa2 tu perahu yg bkn pom ba..hehe..ada tu kan...kalu ko rasa mau hujan ko kasi naik tu kereta ko d perahu..hehe..

punya teruk ni kereta masuk air..mimang overhaul mampus gila la....buka habis tu...bukan macam main jamur kain sja ni..hahaha..ada jg ikan masuk dalam kereta ko ka reno..

belleOFranau said...

atuuukei...2200...pingsan la bah....sabar jak lah ko gaman....
macam tu kerita pigi me'niyud' dih kan...kao tau ka tu?emm....
bah merry christmas awal2 lah ni ah..tinggal 1 minggu lagi bah kan...

kukuanga said...

oh.. ni kah pula cerita waja ko masuk air tu.. (ko ada mentioned pasal si opo called). bah... apa buli buat kan? jadi sudah tu... harap inda berulang lah kan..

bah, reno, selamat bercuti and have a blessed christmas sama family kio..

ReNo said...

wel, hehe maka ari ini 17 Dec, sy sudah memandu waja ini kembali ke pejabat..hehe teda ikan masuk wel, tulah mengarap juga tp teda. hehe

Belle, hehe moniud ah..paham juga tu, nda pa ba...anggap ada hikmah saja la..hehe
Ya merry Xmas, kami balik mggu depan ni.

Sigu, susah ba klu kerita mo modified jd kapal selam kan? hehe harap2 nda berulang la. ya ada durg call tu. Ow Merry Xmas juga...

†bandaged-knee† †Broken-Medusa† said...

Aduii.. susa juga oo kan.. it does a bad day oo.. hmmm.. how everything going after it happen..? ada ok uda kaa ur car reno? :)

ReNo said...

Beck..hehe wat tu du kan? biar la berlalu...bayar saja...nasib malang siapa boleh elak anyway? hehe sudah ok tp bnyk masalah kecil2 timbul..bearing satu-satu mula bunyi dan minta ditukar yang bermaksud...DUIT lagi..hehe