Tuesday, October 7, 2008

When A Family 'Makan Luar'

Sometimes or once in a while we have to bring ourself (klu sepa masih bujang) or our family members makan outside... Kesian wife tu hari2 sudahlah penat kan, masak di dapur yang sama... After considering my adviser's idea (Ni my daughter's idea la ni), so we decided to go to near by Pizza Hut (nah kan, Pizza Hut! Kena bagi kamiurang makan free setahun ni :P)

Hmmm... macam iklan pun ada...
Mural? nice...
Ice-cream anyone? (Mell hehe...)
She eat everything... yezzz everything!
Tinguk, spaghetti?
Nyum, nyum...
Isk, macam ku kenal tapi sepa ah?
Mo claim sama diorang ni tau...
Aha... ni part kegemaran ni... Ops sorry my dear friends, post bout foods again... What to do? kan? memang kuat makan ba ni urang ni... :P

24 comments:

sweetie~ said...

uina mcm lain sy tafsir tu 'makan luar'....mauahaha

wah pizza...my fevret is hawaiian tuna with stuffed crust....yum yum

ReNo said...

mmg tu pun tujuan sy tu laling.. hehe...kasi ko tafsir lain sikit...keke

markiekadus said...

yabah bro ... mengelirukan bah tu ayat makan luar tu.. wekekewkeke

Tapi mimang kamu enjoy sia tinguk. lama uda nda makan pizza juga... teringin juga daa..

ReNo said...

Mark..hehe ba bawak family ko 'makan luar' sekali sekala bro... siuk juga ow... suka sy ni bwk durg camping juga nga batasan masa la bro...len kali la..

Mell_f said...

Nah,anak ko sgt sumil bah reno. Gen yg bagus la katakan. hehe.

Beck the BandagedKnees said...

haha!! Best oo reno!! ^_^ waa.. piza oo!! LOL.. xD siuk baa skali skala kan makan luar.. ;) tia payah susah2 masak.. (tp duit juga tu.. lol jk.. ^_^)

BBKK.. baa reno~ ;) ko tia nmpak tu kids ko tu.. happy oo.. durg.. hehe.. ^_^..

haha!!.. si mell! haha!!.. ^_^

Wel^Beiolman said...

wahaha..muka anak mau kasi tinguk..muka bini inda mau kasi tinguk ka reno.haha....mau jg resia resia kenen..haha...makan luar la kenen ni..haha..mesti ko mau pujuk bini ni kan..hahaha..tepaksa bawa makan luar..haha..

kukuanga said...

so cute your Kids Reno!!!!!

ReNo said...

Mell, hehe ko blum tau lg ko punya klu ko nda kawin tu... mangkali bakal angkasawan lagi? :D

beck, ya ba kunun kan? durg ba tu ngajak...siap ada jadual lg.. next week ajak pg mandi di theme park la... pening...hehe siap la korg bila ada anak bisuk...

Wel, sssttt jan ko bising2 sana wel. nnt sy kasi rasuah ko...

kukuanga, tq. tq... tgu sy bwk durg pigi makan mee kolok sana... :P

Ned said...

kalau anak lelaki ko kana trim rambut dia sikit,mesti ensem macam bapa dia juga... hehehee

sweetie~ said...

sengaja ba c reno nda mua trim tu ned....dia takut kalah hensem....keke

Mell_f said...

Sy baru perasan tu icecream ba. haha. jgn kasi jeles sy dgn eskrim ba reno,sy pandai membalas tau. haha.

your daughter sgt kiut la reno,dia pandai nyanyi ka?

GregChai a.k.a. teekay said...

sia pun mau tu pizza, apa flavor tu ah, sia suka hawaian chicken sama chicken soup sama salad eh macam -macam pula kan..nice phot shot la bro. hehe bikin sia lapar oh.

Andrik McVean said...

wahhhh...sadap oh kamu makan kan? bikin girigitan tu anak lelaki ko..handsome boy...hahaha..

ReNo said...

Ned, ko terlepas post sy time mo putung rambut dia yg paras pinggang sudah tu masa masuk tadika...hehe syg ow dr kicil nda pernah kana putung..but then wat tu du kan? klu nda macho berkali2 dr bapanya tu...LOL

Sweetie, isk ko ni kan..hehe bapa dia tataps di hati mu jua kan? LOL

mell, heran ow dia tu... perangai mcm urg tua sudah, duduk dapan tv sama menyanyi la kegemaran dia tu... mo pigi tadika taun ni.. musim dia cerita pasal mo skuuuul ja... :D

Bro pakai Nokia 5600 ja ni.. blum sampai2 lagi order saya Nikon D90 tu. Sebab sy cakap ma tauke tu, sy blum cukup duit lg mo bayar..haha

Andrik, tulah ko... capat2 la ko bikin andrik jr. buli la ko tgk ensom tahap ko mcamana nnt..keke

Mell_f said...

reno,betul jg sangkaan i. most daughters memang suka nyanyi tu time kecik2,tmasuk sy. hehe. Dgn kecumilan dia,mmg ramai yg suka tu,apa lagi kalau pandai nyanyi.

Mesti ramai tu peminat dia lepas masuk tadika. lols

LonTugi said...

doi, besar suda si ingkut sama kombib...betul kah spelling sia ni?? :D Kim slm sama si mel aa...

ReNo said...

Mell, nnt ko tau jg bila ko ada anak perempuan kicil nnt... mcm2 hal tp siuk juga...

Lontugi...iskkk urg kampung plak ko ni.. heran juga, ko kanal durg mcmana ah? sepa ko ni ah? berapa numbul surat beranak ko ah? iskkkk.. hehehe

Ornest said...

Wel, sm pula kita pya keinginan ni. Sya pun mau tingu juga daa muka bini si Reno ni. Manatau kanal wakakaka...

Reno, favorite anak2 sya tu klu pi Pizza Hut. Dorang suka tu sup n garlic bread stick (ngam kaitu). Lapar pula ni tingu korang makan luar hehehe :D Sya hari2 makan luar klu sini keningau.. al maklumlah klu di keningau, sya jadi bujang balik. Bini ndak marah klu pi makan luar wakakaka

ReNo said...

Adui bro..pening hatta sempat pitam sy cuba memahami pengunaan 'makan luar' ko ni.. hehe makan nasik ka, pizza ka, klu di luar tu bini ko kompom nda marah la bro... jan plak jak 'makan jalan' @ 'makan luar' yg sebenar..kekeke

urang ranau said...

tdk sah klu ko inda post psl mknnan oh kan reno..aduiiii kensel program diet sia waakakakkaaaa..pizza hut tunggu sia, jan tutp dulu..

Kobie Vanessa said...

ui makanan...sadapnya tu pija, kiut anak2 ko o..msti ikut mama dia tu kan hehehe

Kengkaru Kong said...

makan dik jangan tak makan.... best wo

ReNo said...

Joy..hehe jan la ko diet (kuar sudah tanduk :D) hehe

Kobie, dui ikut bapa dia bogia durg tu..hehe nda ba...

Kong, makan di kg lagi siuk...makan di KIWI laaaaaagi siuk nnt..hehe