Tuesday, July 15, 2008

Perak: Pesta Durian

Sepa hantu durian? Jom ke Perak... Last saturday I went to Pasar Tani Minggu...

Haha so I eventually 'terjerat' and 'terjebak'...
Alone but no lonely... Just pay & play haha

My first durian..not so good. Taste sour a bit... but managed to clear this stage! aha
The 2nd one (yah, the 2nd one!heh) smaller in size but much2 better compare to teh first one... Gila, kasi abis 2 bijik sorang2 eh...
Kesan tinggalan hantu2 durian....
Hmmm...what's the durian stories in other states? Sabah?

12 comments:

sweet^lady said...

i wantttttttttttttttttttt....punya la rm5 makan sepuas2....dui d sabah....satu biji pun mo belas2 ringgit.....reno napa nda bawa saya? :)

ReNo said...

muahaha si sweet..ba ko dtg la sini..ni ari sy di Bota dan Perak Tengah..bnyk durian durg jual tp jalan tadi...odw balik makan l kenyang2 ni..muahaha

Mell said...

sy jeles..sy mau..huhu

Wel^Beiolman said...

aha..si reno suka makan durian pula..ahaha...sedap jg la tp kalu talabih sudah..bayaya jg tu..hehe..rm5 seorang..buffet durian ka ni.haha..

presen said...

waah kenyang betul durian ni!! bro,bukan kat perak je... kat selangor(hulu langat) boleh nampak orang jual durian kat tepi jalan.. sampai la jual kat traffic light pun ade!! percaya x durian D24 rm2.50 sekilo kat pasar malam sini padahal rm6 kat tempat lain!! tunggu ape lagi, belasah la sy pun.. heheheh

urang ranau said...

ni kalau kentut mesti kaw2 punya...wah tp siok la kamu urang makan sendiri2 , kentut sndiri2..tepa2...

ReNo said...

muaha tu dia hantu durian...si wel pura2 padahal...aha

presen, ngam...semalam sy beli RM10 smpi 5-6 bijik...murah! masa berpesta durian...hehe

errr... kentut kurang sikitlah urangranau tapi kalau sendawah...hahaha durg terpaksa tekan brek emergency pajero tu dan buka suma tingkap...pastu sy tanya, 'aik? saya terkentut ka sendawah tadi ah?' haha

BuDakHutaN said...

ya bah... rm5 bulih makan puas puas... ada ka tu di Sabah aa... mari kita cari... kirim bah dengan kamiurang ongkol...

eedany said...

wah siok oh reno... kalau di KK punya main main mahal...

pos dulu saya sia sikit...siasiapunpun...

;p

ReNo said...

sesapa pun buli bah sy kc kirim...tp takut sampai Sabah nnt sudah jadi tempoyak..haha

Kengkaru Kong said...

sa sempat juga makan sana Mentakab bro...hehe..

Ned said...

huhuhu... wah musim durian suda pula sanakan.. huhuhu...