Thursday, July 31, 2008

My Pets?

Actually bukan saya punya ni. Suma my parents punya. Sungkar2 old files pastu terjumpa pulak gambar2 ni. Dan jgn tidak percaya. Ini adalah koleksi yang masih ada dalam simpanan bapa saya dan what a surprise, got license some more! Ini belum lagi Binturung (Pasiew-nda ingat apa jadi), Musang (Tomuning-hidup bertahun dan sangat jinak sebelum hilang secara misteri!), Palanuk @ Kancil, Harimau Dahan (clouded leopard) dan banyak lagi... masalah sy lupa senarai ni...terlalu panjang. Ara nama diberi..hehe (Macaca fasicularis) kesayangan si Dadi UITM (tanaktama) ni...
Buaya Tembaga (Crocodylus porosus) dari panjang sekaki, sekarang? mau 7" sudah ni!
Kura-kura Katup (Red eared slider) banyak ni..mau berpuluh2 ada ni...
Anjing nakal dan kuat main ni, durg panggil Whitey (YT)...Mesh apa jenis dia ni? hehe


Tidak tau apa lagi koleksi terkini orang tua saya tu. Proud to be parts of them, cause I love wildlife too. And thats why Kengkaru called me WILDER huh? *wink, wink...

17 comments:

Markie Marc said...

sia paling suka tinguk tu mungit... dulu sia pun ada mungit yang begitu pinya spesis... tapi sudah rest in peace. lama uda lah juga...... sia kasi nama dia ciki, and mungit sia tu dulu amat getek sekali... wakakakaka

sweetie~ said...

mmmmmm....sy suka yg 'wild'....muahahaha...

sweetie~ said...

munyit memang gete...klu munyit jantan dia suka tu tgk pompuan lawa and sexy....pandai memilih jgk ni munyit oo kan....kekekke

ReNo said...

markie: muahaha..ba klu ko ada sini sy buli bagi ko berapa banyak ko mau..sana susah sikit..sudah abis kana timbak..KB teda sudah tu huhu...

sweetie: ya sy paham tu sweetie, kita kita ja ah..ow, memang semulajadi ba tu munyit tu gete kali kan? lawa dan sexy sahaja... silaka dia hehe

Markie Marc said...

nda sanggup suda sia mo piara mungit... wakakakakaka... nda ketehenen. nanti dia pigi kacau sumandak sia (kalau ada sumandak lah...) wekekekeke...

Sia mo cari tondoyutung. Bikin tigiran gia tu tondoyutung, slow and steady... wakakakaka... tapi nda buli piara... mo pakai lisin...

Mell said...

Maybe tasu ko jenis retriever,i teka je,jan pcaya.

Best jg ada binatang mcm ni dirumah,bole bikin mini zoo sendiri,dapat jg $$ sikit2 kan. hehe.

presen said...

bro, kera tu nampak sedih je... da putus cinta ke? ataupun kana pisah ama bini dia kot..kui kui kui!!!

nampak kera,teringat short-gun je la bro!!hehehehe....

aleaf said...

mcm gengster bah mungit tuh.

sweetie~ said...

ya ba napa mata tu munyit macam stim ja? muakakkaa....rindu bni kali tu...

urang ranau said...

betul tu sweetie, sia tinguk tu muka tu mungyit mcm stim sj..ahahaha (tepuk2 kepala sendiri- imiginasi 18SG start) kwang3..

Kengkaru Kong said...

haha... memang ko wilder bah gaman. Itu Sus scrofa teda pulak ko prihara ging? ekeke...sadap mai tu kalau kana bakar...

ReNo said...

Ui bahaya kamurg suma ni...

Mell, waa dalam diam ko pakar tasu pulak ow kan? ingat tu Om ja pandai tinguk tasu? hehe jan marah...

marc, dalam diam ko peminat tonduyutung juga ah? hehe yah ngam nda gete klu tonduyutung ba...

Presen, hehe ya barangkali betul laitu bro... wait one minute! alamak shotgun? hehe

aleaf, ya kah? mangkali ikut tuan dia tu kekeke

sweetie, ko lain teda ah? ko ni kan...hehehe hmmm mimang tu munyit tu, gete.

Urangranau, baya ko ni...(tepuk2 kapala sudah ni)

Kong, eeeeeh nda buli tu ging. haram kama kekekeke

Mell said...

Silaka ko reno..haha

ReNo said...

mell, hehe jan labah mara sana... tp mmg sy respek la ko ni..suma2 ko pakar ah? apa lg yg ko bukan pakar? hmmm sepa ka sebenarnya si mell ni? jawapannya selepas ini...
oit? ko on-line di opis kaini? ba kastau boss ko nnt ah..haha

Tanakwagu said...

ada lagi ka peliharaan ini. saya sangat sukaa pelihara binatang sebegini, dekat dengan hati saya

ReNo said...

uii ada lagi tu tanakwagu, kira2 macam melepas rindu sama anak2 dia yg jauh labah bapa sy tu kan? hehe

tehaboo said...

ui nah jd zoo suda rumah ko ni huhuhu tp best tu plihara2 cam tu best jak......