Thursday, July 17, 2008

Snake!!! (Terjemahan: Ehh ada ural! hehe)

Yesterday 17 Julay 2008 went to Sungkai. Accidently, encounter with a python reticulatus so I help them to catch it. Typical Sabahan ah.

p/s: Teda geli2 pun? Kalau dapat sama si Om ni..ko tau la nasib ko sana periuk..haha

17 comments:

Mell said...

Ko mau ikat mulut dia ka tu? Steady ja kawan ko kan,isap sigup lagi. Mana la suda si ural? hantar pi hutan? pi zoo?

urang ranau said...

doi gia agazo gia tuh vuhanud..ahahaha besar nya tu ural. kalau di kampung sia kana bikin masak kicap, bikin pusas.

ReNo said...

mell nda mau ikat mulut dia tu. Durg tu kawan2 sy ba mula mo tangkap tu durg mo pakai tali..staring datang terus tangkap ja kapala dia..haha memang steady tu kawan sia tu. Pas tu kami kasi masuk guni..err, nda tau durg buat apa tu ural...kana masak kicap?haha

Urangranau..ya mangkali klu di kg2 tu siap la kana masak kicap kan?

Wel^Beiolman said...

kalu ko indada reno..entah la mcm mana mau jaga keamanan dunia kini..adeh..nasib ko ada..ahaha..

ReNo said...

adei si beiol..ops si Wel..aha memang bercita-cita mo jadi ultramen taro ni masa kanak2 dulu tapi apakan daya..bukan kehendak Tuhan...hehe jadi tukang tangkap ural jelah Wel...aha

Tigerlily of Borneo said...

Reno... Ular...ewwwwwwwwwwwww!!!
Isteady ja kau kan???

Kengkaru Kong said...

aisemen...sambil isap rokok pun boleh pigang kapala ular ya? Bikin takut, last-last tu phyton pun mau menigup ekekeke

ReNo said...

ular lari lurus, ular lari lurus..hehe Tigerlily, cikgu saya suruh cakap dgn cepat tu dulu2...tp smpi skg fail lg la...tangkap ular ja sy lulus...

Kong,kontrol macho tu, ada kamera ba kan? hehe biasa sudah ba durg tu...

aleaf said...

eeeeeee ular

Pirut said...

Ural.. ural.. kalau mau masak misti mau kasi lama2 rebus..kalau bulih dalam setengah hari..baru sedap di makan.. begitu saja dengan tajau yang dinamakan kinomol didalamnya.. :)

kuai said...

Reno.. kamuada masak la ni ular?.. kalo ada sa kira mau tarai.. buli?

tanakvagu said...

ular aikkkkkk...ear tak geli aku haha...

Kengkaru Kong said...

kana bikin samlok kali phyton nie pengganti daging tasu kan? haha

ReNo said...

hadui ko ni Kong...

Kuai kin noonson sadap mangkali kan? hehe

Bro Pirut, memang ko juga yang pakar ni..hehe

aleaf..ya bukan ural getah ni..hehe

Tanakvagu...kita serupa.. :P

tanakvagu said...

pusasssss!!! pusasss!!...dia bilang ba itu...hahahahaha mukakakaka...

tanakvagu said...

tulanutttt...tulanuttt....dia bilang taku.bila suda masak kari naa! punya main godooot! hahaha...siapa itu? hehe

ReNo said...

Odoi tanakvagu..hehe melepas la ko, di singapore nda sempat ko jumpa anak2 tulanut pun kan? yg kicil2 pun suma mangkali sudah kana kasi masuk kuali..hehe ba balik sabah, banyak lg klu sana tu..atau ko order dari sy? hehe bikin pusas :P