Sunday, September 21, 2008

'Out station' lagi...


Last friday..hmm as usual. I waz assigned to work outside...again. Mati la... My weekend? Forget it! No shopping, no hang-out with my football friends, no makan-makan (haha...) and my valueable sleeping time? But then when I think on the positive side of view, bagus juga because can go to few places that might I never been before?


Have you people been to Cameron Highland? Hehe kali ke 6-7 mangkali sy pigi situ... tapi yelah kan, ini time keja... So we went up tru Tapah, Ringlet, Tanah Rata, Kampung Raja to Simpang Pulai... Distances covered 'bout 200++km juga la....


Lata Iskandar. Malam tu tidur sini dalam kereta pajero pukul 5 am? Bangun2 dekat kul 10am! Gila! Nice view and the climate also very cool here... No need to turn on your aircond. sayang tidak sempat mandi. mandi juga la tapi di tempat lain...
Sy kasi budak Patrick ni credit sebab jadi camera-man (actually using my hp). Dia cakap mo amik gambar mo bagi awek..ciss

Welcome to CH... masa 'World Cup 2006' saya ada sini dan disebabkan hotel 'cikai' tu teda astro, terpaksa la saya mereda kabus dan embun mencari kedai makan ber'astro...Huh... think its the right time for me to go to gym again... hik,hik,hik...
Tanah Rata... We actually dropped by at a kampung Asli and bought 2 bottles of Madu Lebah but forgot to take a snaps of them and their kampung...lain kali la..
This small town remind me about our very own Kundasang or Ranau... Isk Bila mo balik kampung ni?...

7 comments:

Ned said...

huhu.. sa tidak tahu napa sa tidak dapat buka ko punya shoutbox.. ehehe.. tapi sa komen2 sini jala kan...

wah, best trip kamu ni. berjalan ja kamu ah... hehehe

presen said...

sempat mandi juga ko ni bro! ingatkan takut sejuk, nda mandi.... hahahaha!
nampak best je trip ko ni bro!!! x da gambar gunung2 ka?

kukuanga said...

ingat pula masa study dulu... kalau rindu Ranau... mimang pigi Cameron Highlands.. pasal kubis dia bah mangkali tu Renooo..

Beck the BandagedKnees said...

:P sa pun tia dpt buka shout out box ko~ >_<"" erk..

:D hehe.. siok laa perjalanan kamurang ni? hehe.. best oo.. sa tia pernah p sana.. ;) :D

BuDakHutaN said...

sia pernah pi cameron highlands...tapi itu satu ketika dahulu ketika dalam darjah 3...hehehe

Kengkaru Kong said...

best wooo... kamurang

ReNo said...

Ned: Makan angin Ned... ui buli buat bulan madu ko sini ni..hehe

Presen: haha bro mandi ma.. mcm ko nda kenal... ada gunung tetapi gunung Korbu yg terdekat..hmmm dah panjat pun...

Kukuanga: hehe ada kenangan pulak ko sana tu Kukuanga...ba bila lagi mo 'flash-back'?

Beck: ok plan ja bila2. klu sy free jd tour-gide pun ok jg ni...hehe

BudakHutan: omakngkau! darjah 3? ba dtg sini anytime call sy, dalam 2 jam sj mangkali dr sy rumah tu. bagi duit minyak ja..hehe

Kong: uiii urang tu mau pigi neujilon lagi best kan? kan?