Saturday, November 22, 2008

Flying and Speeding...

Maybe I did mention earlier bout this. My wife leaving me (ops? rilex) bcoz her sister's wedding ceremony will be held at Kg Kibbas, Ranau on 22nd Nov. So as planned, last wednesday morning about 2am we off to Shah Alam, fetched my lil' bro and next to LCCT. Reach LCCT about 5am... (nah, mata ngantuk sudah ni) and right after she and ReNo Jr. take-off to KK, we start the engine once again (jam ngam2 pukul 6.55am). OMG! I have to reach Ipoh before 8.00am which is impossible! (or should I say almost impossible?)

Grumpy faced Lil' Sumandak. Sudahlah demam nda kana bawak balik kampung lagi. sedey tu dia...
ReNo Jr. also demam tapi muka happy sebab dia dapat balik...

Peace! I'm going to fly papa!

Pls fasten yr safety-belt! You won't believe this! we reached Ipoh ngam2 8.30am! All the way di hiway sy tekan miak dan purata kelajuan adalah 180km/hour! Tengok meter laju tu betul2. kelajuan masa ni (adik sy yg ambil) 190km/hour sudah. FYI, jarak dari LCCT ke Ipoh (petunjuk di hiway) adalah dalam 230km. Tu pun sempat berenti isi petrol di Sg. Buluh kejap. Means that I only take about 1 hour and 35 minutes to reach Ipoh from LCCT! Nuts? haha Gila! Whatever...
WARNING! Don't ever2 do this kama! lagi satu, kalau teda kawan tukang erase saman speed-trap, biar la lambat kan? Heh Feel proud with my Waja bikin separuh2 Gipun this! haha
BTW, suka diingatkan I have to be there in Ipoh that particular morning sebab kami ada latihan menembak dan sy (macam biasa) jadi head organizer. Malu la kalau peserta sampai dulu kan? TG, everything goes smooth dan malamnya saya tertidur seawal pukul 8pm sampai the next morning pukul 7am...

P/s: Berhati-hati Di Jalan Raya, Ingat Orang Tersayang! :D

18 comments:

Beck the BandagedKnees said...

HOw everything doing laa reno!? ^_^ hehe.. bbkk baaa.. :) hehe ya baa.. speeding kamurang aa.. but nasib everything good laa.. ^_^

dui.. napa dua ur kid demam..? :P bjangkit demam kaa..? ^_^ hehe

happy sunday reno! :)

Wel^Beiolman said...

haha reno..ok ba 18kph kalu kerita kana maintenance bagus..kalu yg maintenance cukup makan sja.bayaya la.haha...ok la tu reno..hati2 kama reno..jan kelam kabut..janji selamat...

d kg kibbas ka..kg si claire..haha..

Mell_f said...

haha..sempat lg si wel kasi extra info.

Apa kabar sd si lil sumandak tu reno? berkesan jg kaitu yg melekat di kepala? time sy kecik2 mcm belum wujud lagi tu plaster oo..haha.

HoneyBUZZin said...

Aii Brader, you better watch dat speed..selalunya ada diurang simpan itu speed watch tu...
Take care..drive carefully..biar lambat asal selamat..gitu arr.

Buzzzzing Out

ReNo said...

Beck si lutut berikat, hehe ya nasib baik suma ok. ops, demam tu klu budak2 urg cakap demam tumbuh gg ja ba kunun..hehe biasa ja sebab mo basar...hhaha

Wel, yabah ok juga lg la tu kerita tua tu mangkali...Uik? c Claire di Kibbas ka plak? aduiiii ba nnt sy interview c Claire..

mell, hehe ndatau o tp Psycho view, mangkali ok juga la.. tu budak2 rilex nda tlmpau ingat durg damam ba. isk ada ba tu dulu2 tapi pakai kain lap basah kana kc tampal di kepala ba mell.hehe pengalaman sy la... tu kids tu barabis tu ticketing staf katawa menginterview durg masa check-in...

Honey, ya bah kan? hehe hati2 juga dan jarang2 juga baitu. terpaksa ja bikin. hehe ada kawan ba tukang padam speed trap tp teda plak klu sblm pukul 8 ba...

GregChai said...

Wau bro sia pernah juga drive sana tapi inda try gitu punya speed, buli tahan oh, hati-hati my fren, nasib baik jalan sana ok kalu di Sabah.

Bah plan2, risau pulak baca your post today. take care fren.

hope your little sumandak cepat sembuh.

sweetie~ said...

berdegup2 jantung sy baca post kau....jgn di ulangi reno nnt sy rotan....haha

sy pernah drive bmw 180-190kmh pun teda apa2 mcm 80kmh saja rasa dia....makin laju makin sedap.....stabil maut ba itu kreta sbb tu dia kana panggil the ultimate machine....hehehe

ReNo said...

Greg a.k.a tuan kadai kupi, yabah kan. beza tul jalan sini o dgn jln sana tu bro...tulah pasal berani bwl laju2. kompom teda anjing melintas punya. jrg2 bikin ba bro. thanks, ya harap2 my lil' sumnndak lakas2 sembuh.

sweetie,ko mo rutan sy? bila? di mana? berapa kali ko mo rutan sy? hehe waaa siuk ba klu BMW. sepa punya tu? x ko ka? ka yg numbur 5 punya? hehe sampai hati ko sweetie? :P oit, bro sy di sana kan ada Merc enjin tukar 1JZ 2.5 twin turbo toyota supra. mmg laju ow. pernah plg laju sy bawak di hiway odw balik KB tu dlm 230kph. tu pun buli laju lg tp risau ada sapi ka, anjeng ka, manuk ka limpas plak..hehe

★ Kobie Vanessa ★ said...

andu kesiannya anak2 ko sakit, eh sepa wife ko di kibas ni?..byk kama kazen sa sana hehe..

jgn speeding2 on the road kama..ingtla urg tersayang

kuai said...

aiks... napa adik2 sa sakit ni papa Reno... harap demam besa ja.. cute juga derang ada stamp basar di dahi.. hihi.. kim salam..:)

ReNo said...

Kobie, musim mansakit matu. apa buli buat kan, jan ja mama budak sakit ba..hehe saya tau juga bnyk org2 dari Bundu Tuhan dan kawasan sekitarnya yg bersaudara dgn org di Kibbas tu... selalu juga sy lepak di BT klu sy balik Ranau. Anak2 si Ladsou tu suma geng baitu..keke

ReNo said...

Kuai..hehe ya ba kan.. mcm pesen pulak..mangkali tulah psl tu tiketing staf tu ajak durg bckp nonggiris lagi..hehe ya sy pun rasa durg cute pki tu kulfiver tp sian pun ada ba..

kukuanga said...

wahhhhh... bikin takajut perut sy ko speeding ooo..

XiGorX said...

kada noh pingubas minsiau doribing sioh...marabahaya...hehehe....tapi buli tahan ow ko drive gitu laju...hehe

ReNo said...

Kukuanga..hehe kadang2 no bogia tu...nda mau sudah klu teda emergency ni..

Mesh, hehe bayango pogi minsiaw miagal ti hino sabah...hehe koilo ko, bas express KLIA ke Ipoh nga ngam2 4 jam om korikot nogi...nga iri2 no ri la, taubat tiamobuat la.hehe

Pirut said...

atuukkooooiii.. kada kama reno.. amu buli noh.. katagadan koh dii karud nuh dot oilaan noh dau noh.. hehe.. nga, poingkuro poh nga... ko sampin tul o bawa tu kurita kan? :)

presen said...

OMG!!!!!! bro, pls dont try to do it again!! i think u r really crazy la bro... "adik micheal schumacer ka ni"? hehe

ReNo said...

Pirut bro..kada2 koti..kompom katagadan oilaan no la...hehe

Presen, estidina kao bayou..hehe bukan selalu bro... :P