Monday, November 3, 2008

Perakian Sabahan Outing

Last week, we Sabahan in Perak combined together without considering our backgrounds and decided to setup a small outing somewhere near Hutan Hulu Piah, not far from Ipoh town. It was basically conducted by all the senior Sabahan especially PDRM Vat 69 guys... bagus betul la diorang ni. Ehem, ehem the rest campur2 la... Students, kerja gomen & swasta dan yg belum keja pun ada jg...
Happy faces...
The hero and jr.
Mandi sungai... sumandak dan tanakwagu...
Calver, me and the kids...
Apa dibincang lagi tu? Pasal sakit lg ka? Ni bakal2 nurse berdiploma ni...
Makan lagi... Ah Chong muka kesiukan ah... Tambah, tambah lagi Raymond...Apa ni? Resepi? Timin bilang rahsia kenen...hehe
BBQ chef: Mr. Timin sama yg ambil gambar...
Isk... Ah Chong, sudah2 la makan.. tu pastor mau limpas tu...
'gambar sini' si Carlos tukang jaga api. Ehem, 'tagap ko geng'... kekeke

Memang happenning ah. Banyak game baru dan rekod baru dicipta di sungai yang tidak bernama ini. Misalnya 'kapal selam', 'balak hanyut', dan mcm2 lagi...Yang masih malu2 pun ada juga. Dan tujuan dia pun memang utk mengeratkan hubungan silaturrahim antara Sabahan. Ops Borneon laa.. so sapa2 yang baru di Perak, sila hubung-hubungi blogger yang miskin dan macho ini.. kekeke
p/s: harap2 ada outing macam ni before Xmas nanti...

16 comments:

Kengkaru Kong said...

best totopot kamurang outing nie. Jeles ma sa ReNo. Inda kesampaian sa outing sama si Gee.

Kirim salam ja tu pagalan yea...

presen said...

bro.. cantik juga bakal nurse2 tu!! minta nombor talipon!!hehehehe....

Beck the BandagedKnees said...

:P sa rindu camping.. outing.. n etc.. oo.. :( waa best oo nnti ada qian sa mo beli tu camp set.. xD haha! at least -2 laa buli bwa byk kawan haha! :) nice one.. :D

ReNo said...

Kong, rilex ko sana... sy pun jeles ma ko sana KIWI ni Kong...

Muahaha bro Presen... buli ba bro, len kali dtg sini siap sy kasi kenal ko lagi...kalau ko berani la..hehe

Beck, ya should try sometimes la. find yr time sis... pigi camping buli kasi ilang tension ba... :D

kukuanga said...

astaga reno... rindu pula sy time study2 dulu tau..abis, kalau kena bawa pigi outing macamni, gembira betul... maklumlah, jauh dari family, rindu kampung dsb. and really, in terms of fellowship, this kinda outing sangat2 membangun. bah.. bro.. keep up the good faith.

ReNo said...

Kukuanga sigu, ya bah kan. kami yg terlibat secara langsung pun mmg excited sbb tgk ada kesatuan di kalangan budak2 Borneo ni...

p/s: len kali join kaliurg la k? :P

Wel^Beiolman said...

tagap2 semua hero di sini ni reno..haha....santik2 juga semua sumandak..sumandak tau suda mama tu..hehe...siok o ni p camping..ingat masa2 p memanah ikan pula ni tau..hehe...

sweetie~ said...

camping? mesti ada yg menular tu malam2 kan...hahaha

reno kirim salam sama itu body tough gambar yg last tu.....berbuku2 ba badan dia....muahahhaa

HoneyBUZZin said...

wa best la bercamping ni....huhuhu

Tanakwagu said...

cantik la bro, cam jeles pula aku sama tu sumandak. kirim salam ja la k..

ReNo said...

wel, hah baru ko tau..hehe siuk tu..mmg ada geng memanah ikan siap durg ni...tu sumandak bujang lg ba suma tu...

sweetie..hehe sy agak sudah ba ko mo ckp apa ni sweetie...isk, yg menular2 tu ndatau plak. :P sama sy ko namau kim salam? *winkwink*

honey, sekali sekala kena buat ni... baru siuk..

tanakwagu, len kali ko join la kitorg..buli main selam sambil minum air? kekeke

sweetie~ said...

ala reno puas sda sy rasa kau ni....buat apa lagi sy mau kirim salam? hahahha...jan mara gurau2 saja...

wah muscle sda ok....tp klu ada bulu ckit lagi kick tu kan....kakaka...kc tau kwn kau jan marah bilang.....

★ Kobie Vanessa ★ said...

uina ging, punyala best!!ee..part paling sia suka tu makan-makan muahahahah!!

ReNo said...

sweetie.. sy pun ok saja ba kalau kau.. hehe nnt kita bisik2 dua2an nnt ah? :D

ko tau kobie, ari tu makanan smpi x abuli abis..tlmpau bnyk tp suma yg kita2 ja buli mkn la..ehem2 ba..keke

Ornest said...

Brabis sya pikir tu PERAKIAN.. apa bah maksud tu? Klu kata dasar "AKI" ndak ngam pula sbb teda yg aki2 sdh tu group :D Baru td sya dpt tangkap, rupa2nya istilah ingilis.. orang Sabah yg berada di Perak wakakaka... siou, lmbt pikap ni :D

Nampak mcm siok sj ni.. klu yg berkapel tu, lagi terasa kesiokan dorang hahaha.. Ada yg ko cubuk tu masakah bro? ;)

ReNo said...

Ornest, sja ba tu bro. tektik mengelirukan lawan kaitu? hehe nda sempat plak sy mencubuk2 pasal sy telampau kesiukan mandi sungai...lupa suma hal, apa lg klu psl urg len...hehe