Sunday, November 30, 2008

Sepanjang Jalan (Intro)

Cerita out-station ni... Intro jelah, banyak sangat ceritanya. Lagi pSy drive kereta sendiri so bebaslah sikit melencong dan melancong..keke. Hari selasa bulan lepas (hehe yelah, bulan lepas la tu. kan sekarang bulan 12 sudah?) bergerak menuju destinasi (chewah) Kuala Gula, pastu ke Selama dan Daerah Gerik merupakan destinasi terakhir... Itu on-paper la...
Gambar kuil di sepanjang jalan dari Taiping ke Kuala Gula. Kena lalu jalan estate yang cantik dan rata penuh dengan sawit sepanjang jalan
Iskkk apa si Odu ni bikin? terkejut juga pada mulanya. Ni aktiviti petang diurang rupa2nya. Memancing ikan haruan dan keli yang memang banyak di sepanjang longkang di sini. Si Odu ni baru dapat seekor haruan ni... layan
Singgah Kuala Sepetang kejap. Hah ni mee udang Super yang pernah kuar di tv3 dulu tu. Memang rugi kalau nda rasa... sy terlepas cakap sama si Pian, 'isk rasa cam belum kanyang la Pian'... dia cakap balik, 'bos, banyak sudah tu, klu nda kanyang juga nafsu sudah nama dia tu..' selamba ja dia cakap..hehe terus sy diam2 ja..padan muka sy!
hehe sy pun berpikir lagi ni tadi..perlu ka kasi post ni pinggan kosong ni ah? hehe perlu kah ah? argh, kasi post jalah..keke



Singgah lagi di Taiping. Round Tasik yang terkenal itu dan berjumpa dengan kawan lama, tauke mercun (pengimport mercun dari China terbesar di Malaysia!) Ah Meng belanja pulak makan stik ayam pula di Hotel The Legend ni... huarghhhh kanyangnya. rasa macam mo tidur sini ja. Ada offer tapi kami teruskan perjalanan ke Selama (hehe alasan nda mo kasi susah kawan kunun).En. Pian kita ni sedang merenung hp sebab rindu baby dia. baru 2 bulan kaitu? Sian kami tidur di rumah rehat yang belum siap sepenuhnya di Selama. Belum ada furniture ba... Kotoh, sepa suruh mo jadi kuli gomen kan? hehe ba nnt sy sambung lagi banyak lagi cerita ni...

14 comments:

HoneyBUZZin said...

Mee Udang Super....yummy yummy...bagi sikit?

ReNo said...

Honey, hehe nnt kita buat sistem barter Honey. sy kirim mee udang, ko antar bosou! hehe deal?

GregChai said...

wah sia tenampak tu udang trus macam mau pi beli udang oh, basar btul udang dia....yummy :)

kukuanga said...

nah.. kan .. pasal makan lagi Reno..

ReNo said...

Greg, hehe pigi kama beli udang...

Sigu, can't help myself ba...kuroyon poo la...hehe

Mell_f said...

Mee udang super gmbr sebelum dan selepas..hehe..sy pun lapar oo trus tgk udang. cess..menyesal sy tgk blog ko di kala perut kusung. wuwu..

How's daughter and junior and wife? heeeeeee..

markiekadus said...

Bro, wlupun makanan tu nampak menyelerakan, tp sa mo tnya benda lain, tu urg jual mercun ba, dia eksport pg sini ka tu ah? Hehe. Mercun apa yg dia jual? Brani jg dia? Ko x beli utk ganti tahun? Heh

Beck the BandagedKnees said...

Hehe.. udang tu baa! :) hmmm yummy weii.. reno! :)

hehe.. siuk laa ko kan reno pusing2 tu tmpt.. byk yg ko jumpa.. enjoy cikit.. ;) hehe

mery december reno! :)

Kengkaru Kong said...

sa rindu MEE UDANG MAtang...wargghhhttt ko tau kah ReNo setiap kali siurang bawa students p lawatan sana, misti sa curik2 keluar bawa students p makan sana tepi jalan... sedap betul Mee udah dia.

Ko mau berapa Rengget? %, 6 ..oh saya terus mau yang RM12 haha...sepiring RM 12 ringgit. Udang jenis gergasi lah jawabnya

thanks for sharing this mee udang tobpinai.

ReNo said...

mell, hehe mmg sy tunggu ada urg cakap mcm tu...jaat o kan? capat2 kama pigi beli udang! :P Durg suma sihat2 jg adanya...tq

Mark, tu tauke tu pengimport berlesen tu..mercun yang legal ja dia jual...hehe dia ni kawan lama ba. seleruh Msia dia supply tu..beli? isk, jan kama baya tu...hehe

Sumandak lutut berikat, hehe ya ada lagi cerita menyusul kemudian ni...bnyk tmpt kami lencong...

Kong, kekekeke hanya Johari mengenal Maniam! klu sudah pernah rasa, hah baru tau kan? kin katagih pulak tu ow... ko pun hantu mee udang tu jg ah? hehe siok tul layan udang dia tu oh...

sweetie~ said...

rindu melihat tempat2 ini....mmm. tom yam di perak pun sedap dan murah2...susah mau cari yg begitu di sabah....

ReNo said...

sweetie, mcm biasa, klu ko mo sy jd guide ko, anytime ba...sy ambil cuti pun nda pa. Ba bila ko mo dtg? hehe nda ba serius ba ni...

sweetie~ said...

ah reno ko ni cakap saja....jgn bagi sy harapan ba....haha

ReNo said...

Ui serius ba ni sweetie...tiada masalah ba...serius ni..