Tuesday, November 25, 2008

Out-Station again... (quick post)

Sepatutnya hari ni...hmmm dunno why. Too lazy to go but ordered to go by my boss so I think I have no 2nd option available... Till friday. And the worst (again, not sure) thing is that I have to drive my own car and dia bilang... ' nevermind, you claim la later...' Adui jadi kerita pejabat la pulak kerita sy ni...but from the positive side, siuk juga, not too official la lawatan sy ke daerah ni nnt kan? buli la curi2 pigi mana2...hehe (kuar tanduk ni, nda ba)


Till then, adios..

p/s: kamurang pernah naik pigi skull atau pernah jumpa ka this bus? sy sama si Leslie (anak buah betul2 ni) jumpa di Ipoh Town... Cute huh?

11 comments:

GregChai said...

mash bulih guna ka tu?, PUSPAKOM bulih lulus tu macam punya van? wah bahaya tu bro brake masih ok kah tu, kin risau oh

Di KK pun banyak van sekolah yang sudah uzur tapi masih bulih dapat kelulusan Puspakom, tu dia punya driver pun sudah berumur, kadang-kadang sia tinguk macam mengantuk waktu driving, laju lagi tu

Sia sendiri kana langgar dari belakang one time waktu hantar anak pi sekolah, susah oh nimacam. dorang keluar awal, kadang buat sampai 3 atau 4 trip sehari, i wonder la kan bila masa dorang service kereta dorang

Ornest said...

Bro, sya ingat kamu sewa ni bas sikul pigi OS wakaka... Pada pendapat sya, mcm kereta 70s sama early 80s tidak berapa cantik design klu banding sm yg 50s n 60s? Kereta waktu zaman Elvis mcm masih bernilai dan menjadi rebutan lagi pada masa ini.. Vintage car org bilang tu.. i wonder why? Even fashion pakaian 70s n early 80s ndak seberapa cantik berbanding masa 50s n 60s...

Pirut said...

hehe.. itu bas sikul mimang kiut.. nda tau kan, tahun bila lai punya keluran bas tu.. macam urang putih saja punya tu..

HoneyBUZZin said...

Brader Reno..kurita sia pun jadi masam kurita opis..huk huk.huk..suda besa tu..

Betul kata Cikgu Greg..itu pemandu bas memang pandu laju..ada yg betul2 laju ooo.."starring" punya gaya.

Patut di pantau...

Beck the BandagedKnees said...

hehe.. ^_^ reno.. hopefully they accept it laa time ko claim kan..? :D hehe.. berabis laa ko berjalan2 ni..? smbil running errands kunun.. :)

hehe btw.. :P tu van baa... atuk! lol.. ;)

ReNo said...

Greg, hehe sy pun pening tinguk tu. mcamana buli lulus ah? lgpun betul tu, driver dia suma yg tua2 sudah..selamat kaitu ah? tapi dari segi lain pulak, mmg kiut juga sy tinguk tu..kekeke

Ornest, ya nda buli nafi tu. skg ni kan budak2 muda ramai klu di sini pakai vintage cars. mcm van mini WV dsbgnya..tp hrp2 cukup selamat dan selalu kana menten la..

Pirut, ya mmg klasik. siap ada tutup tayar belakang lg. nmpk unik la.. hehe len kali sy tahan tanya driver dia itu bas keluaran taun bila la..

Honey, senasib plak kita ni kan? hehe claim mmg buli tp not worth it la bila pikir2 kdg2..hehe tulah kerita tua, driver tua tp durg drive cam suma muda..hehe

Beck..hehe bila lagi mo bejalankan? tp sian juga ni kerita ni kana antam ja... tu van ada sentimental value tu kan?

markiekadus said...

sia rasa kan, ni bas ni laaaaaama sudah nie... dari zaman sebelum merdeka kali... waaakakakaka. Reno, apa model dia tu ah? Time sia skul dulu, sia nda pernah naik bas skul ynag oren tu... smua yang van pawong. Uncle sia ada bus macam tu, tapi basar, Daihatsu pinya, tapi last sia dangar dia sudah 'putung2' tu bas. wakakakaka...

P/s: Reno sia suka nie lagu!!!

Kengkaru Kong said...

klasik juga bas sekolah tu ging! Siok tgk eh...

ReNo said...

mark, hehe sudah kana 'putung2'? isss sadis juga ending dia tu... oh sama kita ni bro. sy pun nda pernah naik tu bas skul oren tu...yg ni jenis pun nda sy tau ni bro...

p/s: enjoy the song bro

Kong, nasib baik masih ok lg brek dia oh...byg klu nda makan ah...hehe

Kengkaru Kong said...

mau masuk bahan lupus sudah baitu bas ging... terlampau juag masih kena pakai..haha! bahaya untuk anak-anak bawah umur..ekeke!!

ReNo said...

Kong ya ba..hehe marabahaya bagi bot2 kisil kaitew?